Over ons

Hoi en welkom bij mijn eerste blog. Hierin zal ik jullie een beetje over mij en over mijn passie voor paarden vertellen! Ik ben Marianne Dorenbos en woon al mijn hele leven (35 jaar) in het pittoreske Norg. Zo rond mijn 4e begon mijn interesse voor paarden en het liefst ging ik dan ook langs bij familie in het kleine dorp Een, die hadden twee pony’s waar ik op mocht rijden. Rond mijn 6e was het zover, ik had genoeg gezeurd en ik mocht op paardrijles! Dit vond plaats bij Pony Club het Hunebed, vernoemd naar de glorie van Drenthe. Toen ik 10 was en had bewezen dat mijn paarden liefde niet gewoon een opvlieging was, kreeg ik mijn eerste eigen pony genaamd Kimberley. Een lief beest waarmee ik op les ging bij de lelieruiters in mijn eigen woonplaats.

 

 

In 2001 was ik wat volwassener en werd het iets serieuzer, ik mocht op het paard van mijn beste vriendin gaan rijden. En na 7 jaar was het tijd om zelf een paard aan te schaffen, ik kocht mijn eerste echte bonte droom paard om lekker buiten op te rijden en noemde haar Contessa. Na een tijdje begon het toch te kriebelen om weer wedstrijden te gaan rijden, maar door de atactische achterbenen was het niet eerlijk om dit van Contessa te vragen. Omdat ik toch heel graag wedstrijden wilde rijden is Kiki ons komen vergezellen in de weide! Sinds 2016 ben ik nu dus zelf weer wedstrijden gaan rijden en maak ik geregeld mooie ritten in de Drentse natuur.

 

Zoals jullie hierboven hebben kunnen lezen zijn paarden eigenlijk wel een rode draad in mijn leven, los van dat je er elke dag veel plezier van hebt, vergt het ook een hoop tijd en geld. Ik heb daarom besloten om van mijn hobby (gedeeltelijk) mijn werk te maken. 3 jaar geleden ben ik begonnen met een opleiding voor het repareren van hoofdstellen en zadels. Na deze te hebben afgerond ben ik verder gerold in het zadelpassen. Naast dat ik nu mijn eigen zadels tip top in orde kan maken, wil ik dit ook graag voor anderen doen!

 

Ik weet als geen ander hoeveel een paard voor jou kan betekenen en daarom wil je ook enkel het beste voor jou en je paard. Ik wil aandacht en energie steken in zowel de reparatie als het passen van een zadel, zodat jullie vele dagen kunnen genieten van de sport. Als jij denkt dat het weer nodig is om je zadel te laten passen, of is het je zadel echt toe aan een reparatie? Neem dan gewoon even contact met mij op en dan kunnen we kijken wat ik voor jou kan betekenen.

 

Tot snel bij zadelpasservice MCD!